Feit of fabel:
gratis bovenaan Google?

 

Enkele feiten en fabels over de vindbaarheid van websites in Google (en andere zoekmachines)

Als uw site gaat over een zeer gespecialiseerd onderwerp, bijvoorbeeld het verzamelen van schoenlepels in Nederland, dan krijgen we u waarschijnlijk vrij gemakkelijk gratis bovenin de hitlijsten van Google (en andere zoekmachines).
Gaat uw site over bijvoorbeeld hypotheken, weet dan dat u een van de miljoenen bent met dit onderwerp en dat er veel grote en invloedrijke bedrijven bij zitten, waar u tegenop moet boksen. Wij kunnen u dan niet garanderen dat u, zonder extra kosten, de eerste maanden of misschien wel jaren op een redelijke plaats te vinden bent in Google.

Wat wij wel kunnen doen, is u helpen bij het zo goed mogelijk omschrijven van uw onderwerp op een manier die anderen minder vaak gebruiken. Daarmee maakt u een grotere kans om vindbaar te zijn in Google (en andere browsers). Ook de relevantie van uw website ten opzichte van concurrenten kunnen we zo gunstig mogelijk maken. Onze mogelijkheden zijn echter niet eindeloos. U zult er rekening mee moeten houden dat u betalen moet voor uw plekje tussen de happy few.
Reclame maken kost geld, zo simpel is het.

Bovendien is hebben niet altijd houden. Als we niet regelmatig de code van uw site onder de loep nemen en updaten, loopt u ook de kans om langzaam naar beneden te zakken.

Waarom staat dit nooit uitgelegd op de sites van andere designers? Omdat dit een gevoelig onderwerp is in deze branche. Mensen gaan zeer ver om methoden te vinden om sites bovenaan te krijgen en houden hun vindingen ook angstvallig geheim. Meestal gaat het om ingrepen in de code van sites, die vroeg of laat verbannen worden door Google (en andere zoekmachines).

Een voorbeeldje: in de beginjaren van het Internet was een bekend (en logisch bedacht) trucje het honderden keren herhalen van het belangrijkste zoekwoord. Bijvoorbeeld het woord ‘hypotheek’. Dit zette men in de code, of ‘onder water’ in de achtergrond van een site. De relevantie van zo’n site ten opzichte van zijn concurrenten schoot dan omhoog.
Sinds een aantal jaren echter wordt dit soort gerommel afgestraft; sites met dergelijke code worden zonder pardon uit de hitlijst gegooid.

Wij doen niet aan rommelen. Eerlijke code, daar geloven wij in. U kunt er van uit gaan dat onze sites voldoen aan de Netiquette.

 


Achtergrondinfo

Wat is eigenlijk een domeinnaam? Waarom moet daar dure hosting bij? Ik kan toch gewoon op mijn domein aan de slag?
Nou, niet helemaal.
Stel, het World Wide Web (www) is een land. Een oneindig grote ruimte, die onderverdeeld kan worden in miljoenen kleine lapjes grond, waar eigenaren mee kunnen doen wat ze willen.
Als u zo’n lapje grond wilt hebben, zult u normaal gesproken beginnen met het aankopen van zo’n stukje land. In www-land werkt het net even in een andere volgorde.

Wat is een domeinnaam?
Wat is hosting?
Wat is een hostingpakket?
Wat is een website?

Een helder en beeldend antwoord op al deze vragen kunt u, via het oranje linkje onderaan dit tekstblok, lezen op onze website The Flying Fox, de aanbieder van budgethosting voor iedereen!

Lees meer over www-land      


Contact

Refert Internet Promotie
Leliestraat 23
2406 BL Alphen aan den Rijn

T: 0172  653 607
F: 0172  653 642

      Mail naar info@refert.nl